Dan Woo
Nóż kiritsuke HF02 (blank) 
 22cm 
![]()
Z tego  blanka można zrobić idealny nóż do 
każdej kuchni. Wielowarstwowe ostrze składa  się z twardego rdzenia wykutego ze 
stali T10, którą obłożono 82 warstwami  miękkiej stali AISI 1060/1020 (41 
warstw  na stronę) by zapewnić nożowi  odpowiednią elastyczność. 
Młotkowanie w górnej części noża pomaga w krojeniu np  pomidorów czy sera, 
zapobiegając zbytniemu przyklejeniu się krojonych potraw do  ostrza. 
Dane 
techniczne: 
  - Długość ostrza: 220mm    
  
- Długość noża: 295mm    
  
- Grubość klingi: 2,5mm    
  
- Stal: Rdzeń T10 obłożony stalą 1060/1020 (w sumie 83 warstwy)    
  
- Hartowanie: 61 HRC    
  
- Waga: 172g